Kalender

jan

17

 • Wiskundeolympiade voor 2e en 3e graad

jan

18

 • Kerkbezoek 1Md
 • Kerkbezoek 1Lb
 • Specifiek oudercontact

jan

22

 • Gastcollege (Romeins) recht voor 6LMTa+LWa
 • Medisch onderzoek 3ECAa+Ba+Bb
 • CLIL demo 1Me

jan

23

 • Gastcollege (Romeins) recht voor 6LMTa+LWa

jan

25

 • CLIL demo 1La

jan

29

 • Voorstelling 4es

feb

1

 • Geen avondstudie

Schooltoneel op 2-3-4 februari 2018

dinsdag 9 januari 2018, 9:24, Philip Puylaert

De Broederscholen en de Heilig Hartschool trekken weer samen naar de Stadsschouwburg voor een wervelende toneelvoorstelling! Met Rikske de Vijfde spelen we een hedendaagse bewerking van een stuk van William Shakespeare.
 
Tickets kan u bestellen via tickets@broeders.be.
 
Alle info vindt u op onze toneelwebsite.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Eetfestijn op 3 en 4 maart

donderdag 18 januari 2018, 19:17, Philip Puylaert

Ondertussen zitten we al aan de 34ste editie van ons eetfestijn!
 
Ook nu zal de opbrengst volledig gebruikt worden ten voordele van al onze leerlingen. We investeren ermee in de verdere digitalisering van onze school. Een flink deel van de opbrengst wordt opzijgezet en dient als spaarcentje voor de toekomstige (moderne) inrichting van de lokalen in onze nieuwbouw van de eerstegraadsschool.
 
Het zou fijn zijn mocht u op dit eet- en feestweekend aanwezig kunnen zijn. Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier ingevuld af te geven op het secretariaat. U kan het formulier downloaden door hier te klikken. Indien u inschrijft voor 19 februari dan kan u genieten van onze vroegboekkorting onder vorm van gratis drankbonnetjes.
 
Hopelijk tot dan!


Kriebelkwis

donderdag 18 januari 2018, 19:14, Philip Puylaert

Hij komt er weer aan, de niet te missen 18de Kriebelkwis! De winter staat voor de deur en het wordt al vlug donker. Tijd dus om met een tijdschrift of met de krant gezellig voor het haardvuur te kruipen, je parate kennis  eens flink op te poetsen, televisie te kijken, op het internet te surfen, die encyclopedie te memoriseren en je hersenen soepel te masseren.
 
Op vrijdag 16 maart 2018 om 19.30 uur organiseert de school in samenwerking met het oudercomité opnieuw deze absoluut niet te missen, hersencellen pijnigende, breinbrekende quiz. Je kunt je verwachten aan vragen uit de verschillende klassieke quizrubrieken zoals actualiteit, sport, muziek, wetenschap en natuur, film en televisie, aardrijkskunde en toerisme, kunst en cultuur…

De inschrijvingen staan open voor leerlingen en leerkrachten van onze school, ouders, oud-leerlingen, familie en vrienden. Elke ploeg bestaat uit 4 personen. En zoals vorige jaren bekampen de leerlingenploegen elkaar weer in een apart klassement. Deelname kost 5 euro per volwassene en 2,5 euro per leerling.
 
Je kan inschrijven via het volgende webadres: https://goo.gl/forms/i5RCZu32pIJj3JNw1
 


Nieuwe video's

dinsdag 16 januari 2018, 16:22, Philip Puylaert

Bibquest eerste graad, dode-hoekoefening eerstejaars, China-reis zomer 2017: klik op het menu multimedia > video's.


#Broeders #Breedbeeld: een beeldverhaal van onze eerste graad

vrijdag 22 december 2017, 16:11, Philip Puylaert

Onze eerste graad handel en humaniora presenteert zich graag aan jullie in beeldvorm. Klik op het menu Multimedia > BroedersBreedbeeld om de nieuwe editie te bekijken!


Broederschool op top van Mount Stanley

woensdag 13 december 2017, 12:47, Philip Puylaert

Oud-leerling Geert Adams zet zich in voor de Trias Trail: een fondsenwerving t.v.v. een project om jonge ondernemers te coachen in Oeganda, gekoppeld aan een sportieve uitdaging om de Mount Stanley te beklimmen.
 
Geert laat weten dat beide doelen gehaald zijn.
 
Het Broederslogo ging mee naar de 5109 meter hoge top!
 
 
 
 
 
 


Nieuwe Nieuwsbrief beschikbaar

woensdag 29 november 2017, 9:37, Philip Puylaert

We stellen u graag de nieuwe Nieuwsbrief voor: u kan hem downloaden via het menu Multimedia > Nieuwsbrief.


Nieuw boek Economysteries in de maak

maandag 27 november 2017, 16:12, Philip Puylaert

In 2015 publiceerden 6dejaars economie van onze school samen met hun leraar Mark Van Couwenberghe het boek "Economysteries". Een boek voor het grote publiek met antwoorden op allerhande economische vragen.
 
Momenteel zijn een groep 5dejaars in hun economische keuzemodule aan het werken aan een vervolgboek. Opnieuw mogen de leerlingen rekenen op de coaching van oud-premier en professor economie Mark Eyskens. Ze gingen op 24 november bij hem op werkbezoek.


Nieuwe foto's

woensdag 15 november 2017, 9:53, Philip Puylaert

Projectweek 6des, Verbeke Foundation 3des: klik op het menu multimedia > foto's.


Reünie China-reis

vrijdag 13 oktober 2017, 15:45, Philip Puylaert

Op zaterdag 7 oktober kwamen de leerlingen die de voorbije zomer op China-reis gingen opnieuw samen met hun begeleiders.
 
Er was zelfs een onverwachte gast: Yun Yu, de Chinese begeleidster die hen de hele reis gidste en vergezelde, was komen overvliegen uit China! Voor alle leerlingen een emotioneel weerzien.
 
 
Bekijk hieronder ook het officiële filmpje van de reis. Naast onze leerlingen namen heel wat andere jongeren van verschillende nationaliteiten deel.
 


broederscholen logo
adres
Broederschool Humaniora
Nieuwstraat 75-91
9100 Sint-Niklaas
contact
Secretariaat
03 780 92 00
info@humaniora.broeders.be